Hoeveel verbruikt een vriezer?

Hoeveel kWh verbruikt een vriezer?

Het energieverbruik van een vriezer is afhankelijk van het model, de grootte en het energielabel. Zo kan een vriezer van net iets boven de 100 kWh tot wel bijna 400 kWh per jaar verbruiken. In dit artikel vergelijken we de energieklassen van de verschillende vriezers. Zo weet je precies hoeveel een vriezer jaarlijks kost aan stroom.

Vriezers zijn echte energieverbruikers aangezien ze dag en nacht aanstaan. Door de hoge energieprijzen van de laatste tijd wordt er steeds meer op het verbruik gelet. Hoe hoger de energieklasse, hoe minder stroom de koelkast verbruikt.

Hoe bereken ik de energiekosten van mijn vriezer?

Een energielabel wordt altijd meegeleverd bij het aanschaffen van een vriezer. Hierop staat welke energieklasse het model heeft samen met het gemiddelde stroomverbruik in kilowattuur (kWh). Doe dit keer 0,40€ en je krijgt de energiekosten per jaar. Ben je nieuwsgierig hoeveel een vriezer per dag kost? Deel dit aantal dan door 365. 

Hoeveel energie verbruikt een vrieskist?

Energieverbruik vrieskist

Een vrieskist kan tot nog toe maximaal een energieklasse D hebben. In vergelijking met een vrieskist energieklasse F, bespaar je 44€ per jaar. Aangezien vriezers ongeveer een levensduur hebben van 15 jaar, bespaar je over die tijd 660€. Uiteraard bespaar je, door een energiezuinige vrieskist aan te schaffen, niet alleen geld maar ook het milieu.

Hoeveel energie verbruikt een vrieskast?

Zoals je hierboven kan zien, kan je tot wel 660€ besparen door een energiezuinige vrieskast te kopen. Je betaalt, in vergelijking met een energielabel F, 45€ minder stroom met een energieklasse C. Hoewel een energiezuinige vrieskast duurder is bij de aankoop, is het echt de moeite waard aangezien je hem beetje bij beetje terug verdiend.

Hoeveel energie verbruikt een tafelmodel vriezer?

Energieverbruik tafelmodel vriezer

Kies voor een energiezuinige tafelmodel vriezer met een C label om 45€ per jaar te besparen. Aangezien een vriezer ongeveer 15 jaar meegaat, bespaar je 675€ over dit tijd vergeleken met een energieklasse F. Dit staat gelijk aan de uitstoot van bijna 5 jaar douchen. Tot nog toe is de energieklasse C het hoogst haalbare voor een tafelmodel vriezer.

Laat ons weten wat u vind!

   Leave a reply

   Koelkastvriezer
   Logo
   Compare items
   • Koelkasten (0)
   • Vriezers (0)
   • Koel-vriescombinaties (0)
   • Wijnkoelkasten (0)
   • (0)
   Compare